,

Дидактички игри-Домино броеви


Содржи: 35 домина од каширани лепенки, со димензии 94x47x2mm, со броеви од 1 до 10 и со некои колекции од 1 до 10 елементи (прсти, јаболка, срца, точки).
Предложена игра: Играчите делат по 5 домина, а останатите ги ставаат на купче свртени со лицето надолу. Играта започнува по однапред договорен редослед. Првиот играч става едно домино на средина на масата. Другите по ред ја продолжуваат низата од која било страна со иста слика, доколку имаат такво домино. Ако немаат со што да ја продолжат низата, мораат да извлечат домино од купчето. Играта завршува кога еден од играчите ќе остане без домина, и така тој е победник.

390.00 ден

Тежина 0500 kg

Врз основа на прегледите на 0

0.0 вкупно
0
0
0
0
0

Биди прв што ќе прегледа “Дидактички игри-Домино броеви”

Сe уште нема прегледи.